Största passivhusprojektet nu certifierat

AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har nu passivhuscertifierat byggnaderna i kvarteret Fridhem, Sveriges största Passivhusprojekt.
Nyligen invigdes området och inflyttning av hyresgäster i de totalt174 energismarta bostäderna startar idag. 

Bildtext: Kvarteret Fridhem vid gårdagens invigning. VD Urban Blom överlämnar saxen till kommunalrådet Paul Åkerlund och därmed kan inflyttningen påbörjas i Sveriges största passivhusprojekt med 174 bostäder.

Projektet har nu certifierats av Sveriges Centrum för Nollenergihus, vilket innebär att projektets handlingar har granskats och godkänts av en tredje part vad gäller energidelen. 

Lägenheterna i Fridhem varierar i storlek, men alla har stort ljusinsläpp och är byggda som Passivhus. Det betyder att lägenheterna, med tjockt isolerade väggar och bra ventilation, vilket ger mycket låga värmeförluster. Värme från människor och elektriska apparater tillvaratas och när det är kallt ute förs en del värme in via tilluft. Byggnaderna försörjs via fjärrvärme baserat på förnyelsebar energi. Därmed följer Eidar stadens gröna profil och bygger på det mest miljövänliga och energismarta sätt som finns på marknaden idag.

 - Vi bygger bokstavligt talat för framtiden. Vi bygger modernt, ljust, öppet. Vi bygger hållbart och långsiktigt med grönt i fokus. Vi bygger med en framtidstro på Trollhättan och vi bygger tillgängligt för att man ska kunna bo livet ut hos oss, säger Urban Blom, VD för AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag. 


Vill du veta mer om kv Fridhem: www.eidar.se, eller kontakta:

Projektledare Gunnar Gustavsson, 0520-87715

Energiansvarig: Henrik Patriksson, 0520-87716